Ultraspracované potraviny ako „tichý zabijak“?
Môžu byť ultraspracované potraviny novým „tichým“ zabijakom? A platí to iba pre USA? Stovky nových ingrediencií, s…
Flexibilné stravovanie ako spôsob života
Nebyť odkázaný len na zeleninové šaláty, nevyhýbať sa úplne pečivu, sladkostiam, pizze a ďalším lákavým…
Kolagén – tajomstvo pokožky, kostí a šliach
Kolagén je bielkovina, ktorá predstavuje základný stavebný prvok v našom tele, ktorý má kľúčovú úlohu…
Keď veľkonočné sviatky nekončia pocitom prejedenia
Prichádzajú veľkonočné sviatky. Koniec obdobia pôstu, kedy sme si dávali záväzky k očiste či odriekaniu, znamená…
Stredomorská strava ako kľúč k lepšiemu zdraviu v starobe?
V posledných rokoch sa stredomorská strava stala predmetom mnohých vedeckých štúdií. Najnovšie zistenia, publikované v…
Vedomé jedenie: 6 tipov ako zlepšiť stravovacie návyky
Myslím, že nebudem klamať, keď poviem za nás všetkých, že v dnešnej dobe žijeme naozaj…
Dojčenie a jeho výhody pre zdravie dieťaťa a matky
Dojčenie má výhody ako pre zdravie dieťaťa, tak aj zdravie matky. „Dojčatá, ktoré sú od…
Dlhodobo udržateľné a zdraviu prospešné zvyky
Optimálne zdravie – či už fyzické alebo psychické – je ovplyvňované viacerými faktormi ako napr….
Prepojenie medzi výživou a imunitou
V dnešnej dobe je práve prepojenie medzi výživou a imunitou dosť horúcou témou. Hneď na…